Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 14:00:00 - flor

Soukromé střední školy ve zlíně

Soukromé střední školy ve Zlíně přetahují žáky ze státních škol tím, že žáci se mohou poflakovat, kouřit trávu přímo před školou a nemusí do školy ani chodit a všecko se jim omluví, jen aby škola měla žáky. Solidní školy jsou před zavřením pro nedostatek studentů a ty soukromé mají plno ze shora uvedencýh příčin. Bude se tímto někdo zabývat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 15:31:20 - Ing. Antonín Seďa
 Střední veřejné školy zřizuje Zlínský kraj. Zároveň vypracovává plán rozvoje středního vzdělávání, kde by měl jasně deklarovat potřebnost či nepotřebnost středních škol. Já s Vámi souhlasím, že těch soukromých škol, a nejen středních, je nějak moc. Stát pracuje na tom, aby úroveň absolventů středních škol byla srovnatelné (povinné maturity). Na straně druhé je tu školní inspekce, která kontroluje kvalitu výuky. Na ní je největší zodpovědnost při zjišťování kvality výuky. Na druhou stranu na soukromých školách se platí poplatek za studium. Srovnání středních škol lze také udělat ve srovnání počtu přijímaných studentů na VŠ. Ale souhlasím s Vámi a to je dlouhodobý problém, že úroveń vzdělanosti v naší zemi neustále klesá. Z mého pohledu je to zaviněno mimo jiné i nekvalitou řady soukromých škol, ať již středních, tak i vysokých. V případě Zlínského kraje se tím musí zabývat Zlínský kraj i příslušná Školní inspekce.