RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 14:52:02 - V.Koloušek

EU

Taky se jako premiér, s kterým výjimečně souhlasím, že pokud Velká Británie vystoupí z Evropské unie, v Evropě vzedme vlna nacionalismu a separatismu a dojde k dominovému efektu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2016 8:47:08 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Koloušku,

pokud budou Britové v referendu hlasovat pro vystoupení z Evropské unie, bude to pro ni znamenat vážný problém. Já bych při hodnocení důsledků tohoto rozhodnutí nebyl tak hysterický jako pan premiér Sobotka, ale vážné to určitě bude. Pro naše zájmy je důležité, aby Británie v EU zůstala. Proto doufám, že náš premiér na summitu Evropské rady v Bruselu podpoří velkou část požadavků, které Evropské komisi předložil britský premiér David Cameron. Ten pak bude mít větší šanci přesvědčit dosud nerozhodnuté britské voliče, aby EU dali ještě jednu šanci a hlasovali pro setrvání. Navíc tři ze čtyř požadavků (rozvolnění EU, posílení národních států, zrovnoprávnění zemí mimo eurozónu s jejími členy) jsou pro nás výhodné. Myslím, že nyní, když Evropě hrozí další masová migrace z Asie a Afriky, není vhodná doba na destrukci EU. Takže na závěr, věřím, že k tomu, čeho se obává premiér Sobotka, nedojde.

S pozdravem

Jan Zahradník