Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 16:38:38 - Hranostaj

Islam a atheiste

Pane Seda,víte,mám oprávněný strach z muslimů,pro muslimy je atheista mrtvý atheista.Jelikož cr je plná atheistu,co říká o nich islám,víte to ?Najděte mi jednu větu,kde vyzivaji k respektu s atheisty....islám a muslimové se k ostatních chovají s opovrzenim,zadna kultura jim není dobrá,ani žádné náboženství,jen chtějí prosadit jen své zájmy na úkor jiných...a to i nasilym,což jim islám nařizuje.

A co zakázat islámskou kulturu ?Vše islámské,zvyky,tradice atd...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2016 11:34:33 - Ing. Antonín Seďa
 Již jsem se několikrát vyjadřoval k islámské vířa i slamismu. Rozumím Vaší obavě, nicméně muslimové nás dnes neohrožují. Drtivá většina muslimů jsou míromilovní lidé, kteří praktikují korán v běžném životě. Je to jiná kultura, jiné prostředí a poznat toto prostředí lze pouze tím, že tam budete delší dobu žít. Není pravdou, že korán nabádá k útokům na lidi bez vyznání či s jiným náboženstvím. Existuje řada arabských zemí, kde je tolerance různého náboženství dokonce na vyšší úrovni než v naší zemi (nemyslím tím zákonem určenou toleranci, ale toleranci společenskou). Řada muslimských zemí jsou sekulárními státy, kde je striktně odděleno náboženství od vlády a od politiky. Takže nelze vše paušalizovat. Oosbně jsem měl možnost navštívit řadu arabských států a nemám pocit, že bych byl z důvodu své víry jakkoliv ohrožován. Problém vidím v radikalizaci společnosti, ať již arabské či křesťanské. Ano, existují islámští ideologové, kteří zneužívají  výkladu koránu k politickému či ozbrojenému boji. Ale terorismus není praktikován pouze vyznavači islámu, jak se zřejmě domníváte. První teroristické útoky byly provedeny za Velké francouzské revoluce. Existují i křesťanští teroristé, například v Katalásku či organizace IRA. Pro mne je důležité mírové soužití nejen křesťanů, muslimů, ale i ateistů.