Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 18:11:40 - vapno80

Historie

Pane Poslanče. Připadá mi, že se historie opakuje. ve 20. a 30. letech minulého století nástup fašistických a nacionalistických stran a dnes to tu máme bohužel zase. Taky nevím, co si mám o uprchlících myslet, mít z nich strach, či ne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2016 11:44:39 - Ing. Antonín Seďa
 Hybnou silou nástupu nedemokratických sil ve světě je vždy neřešení sociálních, kulturních či bezpečnostních problémů. V rámci politiky se začna používat populismus a ideologie, hledá se vnější nebo i vnitřní nepřítel, který vlastně může za tyto problémy. Je nutno odlišovat evropskjou solidaritu s těmi uprchlíky, kteří jdou do Evropy z důlvodu záchrany svého života či života svých blízkých. Pak jsou tady ekonomiští uprchlíci, kteří věří v lepší životní podmínky. Ale obecně platí, že vždy záleží na tom, zda ten dotyčný chce pracovat, chce se vzdělávat a chce oplatit společnosti, která mu pomohla to nějak splatit. To, že existují migranti s jinými cíli, či že již dnes existují v Evropě lidé, kteří se radikalizují a své problémy řeší či chtějí řešit teroristickými útoky je také zřejmé. Strach je dobrý rádce, ale zlý pán, protože omezuje svobodu a demokracii. Na to sází různí populisté, extrémisté a nacionalisté. Nicméně oni většinou buď nemají žádné reálné řešení a pouze využívají strachu obyvatelstva nebo mají jednoduchá řešení, jako vystoupení z NATO či z EU, vyhnání všech muslimů, zavření hranic atd. Tato opatření ale směřují právě k omezení svobody a demokratických hodnot a většinou vedou k silné ruce, která pak omezuje lidská práva. Tohle přece v 21.století nemůžeme chtít. Proto je důležité se proti radikalizaci společnosti postavit a nepodléhat jakékoliv propagandě, která nic neřeší.