RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2016 10:27:01 - Jaromír Jaromír

Summit EU

Dobrý den pane Zahradník, když jsem si přečetl výsledek jednání summitu EU o migraci, tak jsem nevěřil tomu, co čtu. Spolupráce s Tureckem nefungovala, nefunguje a fungovat nebude. Nikdy jsem nepřemýšlel o možnosti vystoupit z EU, ale nyní to začínám vnímat jako reálnou variantu pro ČR. Důvod jsou minimálně dva:
- Turecko není spolehlivý a věrohodný partner
- EU (Německo - Merkelová) nám ukazuje, kde je naše místo, lidově řečeno držet hubu a krok
Těch důvodů je samozřejmě více, ale toto jsou asi dva nejdůležitější.
prosím o Váš názor na řešení situace a jak by měla ČR jednat doma, tj ostraha hranic atd. (V životě by mne nenapadlo, že se ještě dočkám toho, že budeme v nějaké formě muset obnovovat něco jako PS. Je to pro asi všechny lidi, co jsme přivítali konec komunistů, vstup do EU a NATO velkým zklamáním, zejména přezíravý způsob jednání silných zemí EU)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 8:30:54 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Jaromíre Jaromíre,

stejně jako Vy nevěřím tomu, že Turecko může být skutečnou hradbou proti přívalu migrantů do Evropy. Plánované 3 miliardy Euro jsou vyhozené peníze. Jedinou možností je podle mne uzavření vnější hranice EU, tedy hranice na moři. To ale Evropská unie asi nechce. Stále zřejmě platí to, že kdokoli se dostane na území EU má právo domáhat se azylu, případně se po Evropě volně pohybovat a hledat stát, jehož sociální systém by mohl využít. V České republice musíme konečně přestat mlčet o možnosti uzavření našich státních hranic. Podle mne je nezbytné začít se na tuto možnost reálně připravovat.

S pozdravem

Jan Zahradník