Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2016 21:36:09 - laco

Vyzbrojování a likvidace Kurdů

Dobrý den,
ze sdělovacích prostředků jsem se dověděl, že Česká vláda zaslala jako dar zbraně a střelivo Kurdům, kteří bojují s islámskými teroristy. Je-li tomu tak, můžete mi vysvětlit, proč náš bratr ve zbrani v NATO - Turecko - ty samé Kurdy bombarduje z letadel a odstřeluje je dělostřelectvem. Pro mne to postrádá logiku, my Kurdy vyzbrojujeme, Turci Kurdy likvidují. Je snad tento postup schválen ze strany velení NATO, nebo jsme se jen potřebovali zbavit nepotřebných zbraní a prošlé munice?
V závěru chci poděkovat za Vaše včasné reakce na položené dotazy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2016 10:13:12 - Ing. Antonín Seďa
 Pešmergové, to je kurdští bojovníci opravdu dostali od ČR munici a výstroj, zejména ti iráčtí, aby bojovali proti bojovníkům ISIL. Dnes se ukazuje, že to bylo dobře, protože značně zdevastovaná irácká armáda nebyla schopna čelit rozpínavosti Daesh. Včera právě ozbrojené síly demokratické syrské armády, společně s Kurdy a s mezinárodní koalicí pod vedením USA dobyli strategické město a osvobodili jej od bojovníků ISIL. Co s etýká vztahu Turků ke Kurdům, tak je to o celistvosti země a o tom, že Turci nechtějí nezávislý Kurdistán. Protože kurdské ozbrojené složky i politické strany jsou považovány Turky za teroristické, pak Turci bojují proti nim. To, že na situaci má jiný pohled EU i USA nic nemění. Takže nevím, proč by mělo něco schvalovat NATO. Mimochodem, v případě ruských letounů u hranic s Tureckem, oni útočily na syrské Turkmény, kteří jsou dlouhoodbě pod ochranou Turecka. Takže vyčítat je třeba mnoha stranám sporu. To, co je podstatné, je zajistit co nejrychleji bezpečnstní stabilitu v Sýrii a zlikvidovat bojovníky Daesh. To by měl být společný cíl.