Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2016 9:47:35 - venos

Jako za komunistů II

Děkuji za reakci. Ptáte se jakou cenzuru mám na mysli? Cituji Papouška: Prioritou informování ze strany médií by měla být preciznost a zvážení, co a jak podat, aby to nejitřilo emoce. Takže média mají zvažovat jestli o něčem informovat nebo ne?
Ostatně vládnoucí křesťanští demokraté v Německu nám již takové zatajování předvedli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2016 11:09:32 - Mgr. Daniel Herman
Děkuji za upřesnění dotazu, vážený tazateli. Rozumím tomu tak, že se někdy poněkud směšují informace a komentáře. Sám bývám svědkem toho, že zájem médií je největší ve chvíli, kdy "se ještě neví", kdy ještě není věc jasná. Tam je totiž největší prostor pro spekulace, kterým se někdy dává větší prostor, než věci samé. Když už je pak jasno, křivka zájmu prudce padá. Vytváří se tak někdy virtuální realita, která s tou skutečnou mívá málo společného. A co se zpravodajství týká, tak je tomu často tak, že devět věcí se podaří, fungují, jsou pozitivní a tím pro média nezajímavé. Jedna věc se nepovede a o tu se všichni zajímají. Prostě je zajímavější, když tramvaje nejezdí, než když jezdí. A to v pořádku není. Jinak je třeba samozřejmě informovat o všem, bez jakékoli cenzury a předpojatosti.