Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2016 15:20:31 - laco

Dělostřelecké ostřelování syrského území Tureckem

Dobrý den, bývalý náčelník generálního štábu AČR, gen. Šedivý dnes v PL prohlásil: " Víme, že (Turecko) provádí dělostřelecké ostřelování syrského území, aby mohlo chránit své zájmy, protože to je zároveň oblast, kde jsou Turkmenci a tam je přímý vztah. " Myslíte si, že adekvátně může i Rusko dělostřelecky ostřelovat ukrajinské území, aby mohlo chránit své zájmy, protože je to zároveň oblast, kde jsou občané ruské národnosti a tam je přímý vztah?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2016 13:25:37 - Ing. Antonín Seďa
 To si nemyslím, protože ani nevím, zda má bývalý NGŠ pravdu. Ukrajina je nezávislý stát, kde v současné době RF anektovala v rozporu s mezinárodním právem Krym a kde na východě hoří občanská válka. Jednou věcí je ruská národnost, to nezpochybňuji. Druhou věcí je občanství, a to je Ukrajinské. Takže v případě, že by RF dělostřelecky začala odstřelovat Ukrajinu, pak je to vyhlášení války. Situace v Sýrii je dnes podstatbě jiná. Dlouhodobě zde probíhá nejen občanská válka mezi armádou prezidenta Asada a syrskými povstalci, ale také válka mezi bojovníky ISIL na straně jedné a vojáky sysrského režimu, sysrskými povstalci, letouny mezinárodní koalice, letouny RF, iránskými speciálními silami či kurdskými bojovníky. To, že ruská letadla útočila na oblasti v příhraničí Turecka, kde sídlí syrští Turkméni je dokázáno. Proto si také myslím, že ruské letadlo bylo nakonec sestřeleno. Nicméně dělostřelecké ostřelování tureckými jednotkami, pokud existuje, podle mého názoru nesouvisí ani tak s Turkmény, ale spíše s Kurdy. Protože Turecko považuje kurdské bojovníky za teroristy. To, že řada velmocí či států v tomto regionu si chrání národní zájmy je zřejmé. Nicméně tak, jak jste vy položil srovnání to opravdu srovnávat nelze.