Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2016 19:18:19 - Vizionář

Proč nepošle ČR protest proti demagogii OSN ?

Proč si necháme líbit, aby OSN naprosto lživě přirovnávala současnou migraci k emigraci z Československa ? To je přece nehozárné pošlapaní dějin a také osudů našich občanů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2016 15:37:30 - Ing. Antonín Seďa
 No ona to sice demagogie je, ale v mnohém lze srovnávat. Vždyť desítky tisíc občanů utíkali z naší země před fašismem. A byli to mladí kluci, kteří poté bojovali na západní i východní frontě, mnozí z nich bojovali v rámci RAF apod. Podobně tomu bylo i po roce 1948, kdy přes čáru utíkali tisíce rodin. A povětšinou to byli mladí lidé. Nicméně tehdy byla situace v bývalém Československu poněkud jiná. A znovu opakuji, že by i RB OSN měla jasně odlišovat nelegální migraci od uprchlíků. A zejména by měla dodržovat své přijaté rezoluce a dohody. Nicméně nejen OSN, ale dnes jsme četl i vyjádření AI, která ve své zprávě za minulý rok kritizuje postoj naší země vůči migraci. Je nutno stále a donekonečna opakovat postoj české politické reprezentace, že nejdůležitější je zajistit bezpečnost občanů. A teprve pak řešit pomoc uprchlíkům či rozvojovým zemím. A předně je důležité rozlišovat ty, kteří chtějí pomici a ty, kteří vlastně pomoci nechtějí. Kritiku OSN bych neviděl tak tvrdě, že se jedná o pošlapání dějin a osudů našich občanů. Právě v den, kdy si připomínáme neslavné události roku 1948. Historie patří historikům a nikoliv politikům.