Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2016 9:10:04 - laco

Mezinárodní právní předpis

Dobrý den,
syrský prezident Bašár Asad byl zvolen syrským lidem v legálních volbách a on sám či představitelé jeho vlády zastupují Sýrii při jednáních v OSN. Ze strany USA, Francie, Anglie, Turecka, Saúdské Arábie i některých dalších států zaznívá neustále požadavek na odstranění prezidenta Bašára Asada. Můžete mi sdělit, o který mezinárodní právní předpis, jež povoluje jiným státům odstranit legálně zvoleného prezidenta druhého státu se přední politici výše jmenovaných států opírají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2016 15:44:08 - Ing. Antonín Seďa
 To, že se západní státy vymezují vůči diktátorovi, na jehož rukou jsou statisíce mrtvých Syřanů, se nemusí opírat o žádný právní předpis. Stačí rezoluce RB OSN, která odsuzuje činy prezidenta Asada vůči svým poltiickým protivníkům. Před nedávnem jsem měl možnost hovořit s jedním Syřanem žijícím v naší zemi a ten mi popisovat opravdové zvěrstva, které armáda a zejména Asadova policie v Sýrii prováděla. V rámci arabského jara povstala proti tomuto režimu opozice a to, že západní země podpořily tuto opozici je logické. Ale rozumím tomu, že prezident byl zvolen ve volbách, takže jeho vláda je legitimní. Musíme si dnes uvědomit, že snahou zainteresovaných stran je zajistit opětovný mír v Sýrii (dnes pouze příměří). Syřané si pak zvolí své představitele a uvidíme, jak a koho budou volit. RF také podporuje prezidenta Asada, a to ze svých důvodů a národních zájmů. Přitom útočí na Syřany, kteří Rusům nic neudělali. Tohle přece také není normální a lidské.