MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2016 11:07:19 - šebánková

prevence

Proč ještě někdo (nevím kdo) nezasáhl a neinvestují se peníze do léků proti nemocem-virům, které evidentně chybí? Je logické, že pro farmaceutické firmy to nemusí být ekonomicky tak výhodné, ale všechno přeci nejde počítat na peníze. My máme spoustu vzdělaných kapacit a vědců. Kolik jim ale ročně stát dává na podporu jejich bádání? Tipuji, že moc ne. Hezký den, Šebánková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2016 12:30:54 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

ty peníze se investují a jsou to, jelikož jsme v kapitalismu, hlavně právě Vámi zmíněné farmaceutické firmy. O ekonomické nevýhodnosti, je-li pak kvalitní medikament vyvinut, vskutku nemůže být řeči. Naopak. Proto zaměstnávají a oproti státu i dobře zaplatí Vámi zmíněné špičkové kapacity.

Problém je spíše v tom, že ne vždy jde lék vymyslet. Zvláště proti virům. Proto se volí raději očkování. Ale to už je jiná kapitola. Přestože právě v posledních letech paradoxně někteří laici za pumprdlíkování jistých politických stran (a to z čistého populismu) vydatně proti tomuto nespornému pokroku protestují.   Ale to by těch kapitol už bylo moc.

S úctou  jk