Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2016 11:34:22 - Elissa

"Chybějící" migranti

Dobrý den pane europoslanče, děkuji za Vaši odpověď z předchozího dne. Ještě bych se Vás ráda zeptala co si myslíte o následujícím. Dnes na slovenské televizi říkali, že zhruba sto třicet tisíc migrantů kteří dorazili do Německa se následně neohlásili na místě přiděleném k pobytu, ani nepožádali o azyl,soc.dávky. Viz i zde: novinky.cz/zahranicni/evropa/395974-nemecko-netusi-kam-se-mu-ztratilo-130-tisic-migrantu.html Pomiňme teorie o tom, z čeho jsou živí, kde pobývají, kolik je mezi nimi radikálů. Spíš by mě zajímalo, jak je možné, že něco takového se může dít právě v Německu. Státě, který byl vždy tak pořádkumilovný, po roce 1989 i následně po vstupu ČR a ostatních východních zemí do EU byli velice opatrní ohledně Čechů, Slováků atd na svém území a teď tam mají takovýhle zmatek. Z Vašeho pohledu, jedná se o úmysl, neschopnost nebo podcenění situace. O tom, že takový stav je (vzhledem k otevřeným hranicím) ohrožením jistě i pro ČR se dá těžko pochybovat. Děkuji a přeji hezký den,Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2016 16:19:44 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Eliško,
ano, i takové věci jsou bohužel možné. Pokud se za rok do Německa dostaně několik stovek tisíc lidí (oficiální čísla BAMF uvádějí necelý 0,5 milionm ale skutečné číslo bude nejspíše vyšší), nelze se divit tomu, že ne vše se podaří uhlídat a zvládnout. Dle mého názoru jde o těžké pochybení způsobené patrně důsledkem podcenění situace. Asi žádná země v Evropě nebyla připravená na tak obrovský příliv běženců. Důsledkem je, že Německo, coby země vystavená největšímu náporu, nemá situaci plně pod kontrolou a nezvládá ji.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Tomáš Zdechovský