Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2016 13:52:23 - Jája a Pája

koalice

Dobrý den, vím, že koaliční strany nejsou z jednoho těsta a neshodám se nevyhnete. Proč ale vždy přichází před volbami? zajímá mě to i proto, zda si dokážete představit, že byste v této trojkoalici pokračovali i po volbách? Já totiž od sněmovních voleb žádnou zásadní změnu nečekán. Vy posílíte na úkor ČSSD, ODS na úkor TOP 09 a nové extrémistické uskupení možná zabodují na místo úsvitu. Možná posílí i Lidovci na úkor ČSSD. Vidíte to podobně? PS: Samozřejmě vím, že koalice se formálně tvoří až po volbách, ale mě zajímá Váš názor teď. :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2016 13:59:23 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den,


děkuji za Vám za zajímavý dotaz. Máte úplnou pravdu. Nejen koaliční, ale obecně všechny strany jsou rozdílné a dívají se na stejnou problematikou různou optikou, to je ale úděl parlamentní demokracie. Každopádně já osobně vnímám demokracii jako nejlepší způsob řízení státu. A je povinností nás politiků se domluvit – musíme respektovat vůli voličů, přistoupit ke kompromisům a hledat průsečíky. Na otázku rozporů mezi stranami před volbami lze jen stěží odpovědět. Napadá mě  fakt, že v hnutí ANO děláme svou práci dobře a snažíme se napravit vše, co nezvládly předchozí etablované strany. Také srovnávám tuto vládu s předchozími. Vzpomeňte si na hrůzy kolem Věcí veřejných, na korupční aféry kolem ministrů ODS nebo ČSSD. To se současné vládě vyhýbá a jsem za to rád. 

Otázka ohledně vzniku „budoucí“ vládní koalice je skutečně velmi předčasná. Samotné jednání totiž ovlivňuje mnoho faktorů, například mohu uvést samotný volební výsledek, shoda na vládním programu atd., proto si nedovolím předpovídat takto dopředu budoucí podobu vlády. Nicméně osobně se nebráním spolupráci se systémovými stranami, pokud najdeme konsens v oblasti našich priorit.  Musím vám ale vyskenout poklonu – i já si myslím, že pokud se nic zásadního nezmění, mohly by volby dopadnout tak, jak odhadujete. Můžeme si vsadit a nechme se překvapit :-)