Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2016 20:55:30 - Elissa

A zase to přerozdělování...

Dobrý den, dnes paní Merkel oznámila, že uprchlík nemá právo vybírat si zemi kde dostane azyl. A že by měli být zaregistrováni v Řecku a následně přerozdělováni do všech zemí EU. Mluví o tom, jako o hotové věci. Paní Merkel má nějakou oficiální vládu nad celou EU? Co jí opravňuje k diktátu ostatním zemím? Pan prezident Klaus se již také vyjádřil, že je přesvědčen, že o trvalých kvótách je již rozhodnuto, jen se ještě neví, jak to lidem podat. Navíc očekává, že aby migranti byli ochotni zůstat v "přidělených" státech, sjednotí se pro ně výše sociální podpory, což bude znamenat, že jejich měsíční podpora bude o hodně převyšovat průměrný důchod a zřejmě i plat většiny pracujících v ČR. Co si o tom myslíte? Jsem přesvědčena, že to by vedlo k celostátní vzpouře, lidé si nechají líbit hodně, ale tohle už by bylo moc. Děkuji za Váš názor a přeji hezký večer. Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2016 22:35:32 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Eliško,
prozatím Vám můžu říci následující: O ničem samozřejmě definitivně rozhodnuto není. Zatím jde jen o pouhý návrh. Ani německá kancléřka, ani Německo samotné o něčem takovém rozhodovat nemůže. Mluvit o dalších kvótách a dalších opatřeních s tím spojených považuji alespoň prozatím za předčasné, protože např. i Francie coby hlavní spojenec Německa není dalším kvótám nakloněna. 
Já sám jsem se stavěl proti povinným kvótám a můj postoj je v tomto stále stejný. O neúčinnosti přerozdělování na základě povinných kvót svědčí i pomalost provádění. Zatím se podařilo relokovat pouze několik stovek z plánovaných 160 000 lidí. Za takové situace nevím, jak by se provádělo další přerozdělování ještě většího množství lidí. 
S pozdravem a přáním hezkého večera
Tomáš Zdechovský