Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2016 12:33:31 - Elissa

Děkuji za odpověď

Dobrý den,na dotaz ohledně trvalého přerozdělování migrantů/uprchlíků a chování paní Merkel jste mi mj. odpověděl "Trvalé kvóty byly rozhodnuty a to za odporu naší země. ČR má přijmout cca 1680 uprchlíků." Předpokládám, že jste myslel kvóty které se dohodly vloni, nikoliv trvalý přerozdělovací mechanismus pro všechny budoucí uprchlíky s nárokem na azyl co se shromáždí v Řecku, potažmo v jiné zemi. Děkuji. Dále mě velice zarazilo, že paní Merkel hovoří o tom, že uprchlíci nemají právo chtít do Německa ,předpokládám, že "materiál" který přišel, zřejmě nesplnil její očekávání o nových pracujících a na druhou stranu rakouský kancléř Německo vyzval, ať si uprchlíky vyzvedává samo rovnou v Řecku, zřejmě myslel letecky. Napsali dnes Novinky.cz "Rakousko chce posílat migranty z Řecka přímo do Německa: Rakouský kancléř Faymann navrhuje posílat migranty z Řecka nebo států sousedících se Sýrií přímo do Německa. Rakousko nechce být migrační křižovatkou." Vypadá to, že vztahy v EU nejsou moc vřelé

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2016 14:52:27 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, přesně tak, protože dohoda o trvalém přerozdělování uprchlíků není, protože řada zemí, například i Francie, pomalu otáčí. Nicméně paní Merkelová to stále tlačí, jako jediná možnost, jak pomoci Řecku. Já vidím v rozličném postoji zemí několik důvodů. Tím prvním a zřejmě nejdůležitějším v řadě zemí je vnitropolitická situace a nálady obyvatelstva  i nejednotné postoje k řešení migrační krize uvnitř politických stran. Připomenu rozpory mezi Bavorskem a německou kancléřkou. Druhým důvodem je zajištění bezpečnosti občanů a to zejména v těch zemích, kde se staly teroristické útoky. Třetím důvodem je vlastní rozsah migrační krize, která namísto aby klesala, tak stále pokračuje a existují oprávněné obavy z její gradace v létě tohoto roku. Problémem rakouského návrhu je, že i když se migranti přesunou přímo z Řecka do Německa, tak nezabráníme  v budoucnu, že tito uprchlíci, kteří získají německý azyl, budou moci cestovat v rámci EU. A nejen cestovat, ale i pracovat a bydlet. Proto ČR má systém detenčních zařízení, aby zajistila identifikaci žadatelů. To je podstatné pro zajištění bezpečnosti občanů. A proč nejsou vztahy v EU vřelé? Protože existují  národní zájmy jednotlivých členských zemí a ty nejsou v řadě případů identické.