Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.03.2016 19:05:14 - venos

Azylové zákony

Pane ministře, když jste proti migraci, proč ANO zamítlo zpřísňující návrhy Úsvitu? Jestli tam byly chyby, proč jste nepřišli s něčím vlastním?Mluvíte jenom o tom co by měla dělat Evropa, ale na úrovni ČR neděláte nic. Budete se inspirovat Lotyšskem, které legálně vyzrálo na imigrační kvóty?Uvědomujete si, že až sem začnete dovážet migranty, spustíte lavinu, kterou nezastavíte? Až migranti zjistí, že to tu není o tolik horší než Německu. Tam živoří ve stanech, zde jim Vaši Vokřálové a Zlatuškové budou nabízet byty a stipendia na VŠ. A ČT bude do celého světa vytrubovat, jak je tady vítáme.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2016 14:27:42 - Andrej Babiš
 

Zdravím vás, návrhy Úsvitu, jak sami píšou, reagují na situaci, kdy v Česku roste počet imigrantů, kteří se zde nekontrolovatelně pohybují a nemají často co ztratit. Všiml jste si něčeho podobného? Opravdu tady máme nějaké uprchlíky, nebo k nám někteří chtějí?! Věřte mi, že já na úrovni vlády, ale i při svých návštěvách v Bruselu, dělám, co je v silách ministra financí, abych na prvním místě uhájil bezpečnost českých občanů. A nejsou to jen planá slova a populistické nerealizovatelné návrhy. Byl jsem to já, kdo jako první řekl, že by NATO mělo zasahovat v Egejském moři. Všichni se mi smáli, teď už se NATO postupně zapojuje a i další evropští státníci žádají jeho větší podporu. Žádné migranty se sem ve velkém rozhodně nechystáme dovážet. Evropský summit jedná s Tureckem, to by za slíbené peníze mělo zřídit hotspoty mimo Evropu a pečlivě prověřovat, co za lidi z Afriky utíká a z jakých důvodů. My a naše české firmy, si pak ale určíme, jestli nějaké z nich chceme a kde je případně zaměstnáme. Nikdo z Bruselu nám to nebude diktovat. Zároveň musíme tlačit na to, aby se co nejrychleji ukončil konflikt v Sýrii, tady je klíč k celé migrační krizi. AB