Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2016 19:00:42 - Elissa

Bezvízový styk pro Turecko

Dobrý den, dnes pan Tusk oznámil, že bezvízový styk pro občany Turecka do EU by mohl začít již na podzim tohoto roku. Jak je možné, že něco takové se slibuje státu, který se pokouší (dost úspěšně) o genocidu již několikáté národnosti (Arméni, Kurdové) na svém i mimo své území a zjevně se stále víc vzdaluje sekulárnímu řízení státu? Navic, co zabrání tureckému prezidentovi a premiérovi udělat "papírově" z každého ekonomického migranta a případně i zločince nebo bojovníka IS oficiálně tureckého občana a poslat ho do EU? Nevěřím v dobré úmysly turecké vlády a jejich nevyzpytatelné chování by mělo být varováním pro EU. To to vrchní činitelé EU nevidí, nebo ještě hůře, vidí, vědí a podporují? Turecko podle všeho minimálně toleruje obchod IS s ropou na svém území (spíš ho jeho vrchní státníci sami organizují) a přes jeho území už teď proudí teroristé u IS z Evropy do Sýrie a naopak a EU jim chce zajistit bezvízový styk? Prosím, řekněte, že tohle nemůže projít, vždyť to je sebevražda Evropy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.03.2016 19:19:00 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
jak už jsem odpovídal člověku před Vámi, tak si myslím, že o zrušení víz se můžeme bavit, až bude Turecko účinně bojovat proti pašerákům. S pozdravem Tomáš Zdechovský