Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2016 13:41:55 - Eduard Pytel

EU se chystá rozdávat peníze migrantům v Řecku...je třeba nalákat do Evropy ještě více migrantů???

EU se zblaznila aneb jak nejvíc migrantů dostat do Evropy. Na co jsou konzuláty v Turecku a v dalších muslimských zemí, který v případě pomoci mohou Syřanům nějaké kapesné také dát??? Proč migrantům? Prý pro lidskou důstojnost....a jaká je důstojnost našich bezdomovců, sociálně slabším, žijícím na pokraji chudoby v celé Evropě? To asi není ta pravá solidarita dle EU??????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2016 9:20:38 - Ing. Antonín Seďa
 Je třeba rozlišovat. Každý členský stát EU i stát v Evropě má svoji sociální politiku a za tu je odpovědná národní vláda a nikoliv Evropská unie. V rámci této národní politky se řeší chudoba v dané zemi, nezaměstnanost či bezdomovci. O tom je solidarita. Otázka současné migrační krize je věcí spíše mezinárodního společenství, EU i OSN. Existují dublinské dohody, které jasně definují postup pro udělování azylů. Migrant si musí požádat o azyl v první bezpečné zemi. V případě Sýrie je to Turecko, Jordánsko a Libanon. Je třeba mít na vědomí, že například Německo přijímá každoročně půl milionu migrantů. Proto ta prvotní chybná reakce kancléřky, která si neuvědomila rozsah a nebezpečí migrační krize. To bude stát EU, včetně naší země hodně peněz. Ale je třeba vidět, že každá bezpečnost něco stojí a proto je třeba podpořit ty zemně, na jejichž území jsou uprchlické tábory. Konzuláty a velvyslanectví nedisponují finannčními prostředky pro zajištění humanitární pomoci. Dohoda mezi Tureckem a EU je o zamezení přílivu uprchlíků dál do Evropy. Proto i požadavek na dohodu mezi Řeckem a Tureckem, proto pomoc ze strany NATO. Důležitý je i boj proti organizovanému zločinu převaděčů. Jsem přesvědčen, že dnes i Německo konečně pochopilo rozsah a nebezpečí, která plynu z nekontrolovatelné migrační krize. Proto ta přijatá opatření, proto jsou vynakládané finance, aby se tato migrace omezila a dostala pod kontrolu.