Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2016 16:30:37 - venos

Jednota V4

Dobrý den, pane poslanče, kde je ta jednota V4, když Orbán hlasoval proti dovozu migrantů z Turecka a servilní Sobotka s tím opět souhlasí? Jinými slovy my přímo nabízíme Syřanům cestu do Evropy. Proč neorganizujeme migraci třeba ze Severní Koreje? Ti přece také mají NÁROK na azyl.
http://zpravy.idnes.cz/nenechme-se-vydirat-tureckem-vyzyva-pravicova-opozice-sobotku-ps5-/domaci.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2016 17:58:24 - Ing. Antonín Seďa
 Podle dnešních informací od pana premiéra se na Radě nehlasovalo. Předseda vlády jasně deklaroval stejnou pozici od počátku, to je odpor ČR proti povinným kvótám a pokud si dobře vzpomínám, tak při té počáteční diskusi bylo řečeno, že naše země může přijmout více uprchlíků, než nám bylo přiděleno. Problém je ovšem v tom, že o nich musí rozhodovat česká vláda a ne Brusel či německá kancléřka. Pokud v Turecku budou uprchlíci ze Sýrie, kteří si tam požádali o azyl v naší zemi, pak podle mezinárodního práva bude ČR v rámci své azylové politiky rozhodovat. Ale ne tak, že nám napočítají "povinný počet" a hotovo. Již jsem uváděl, že v loňském roce bylo přiděleno kolem 1600 azylů  a z toho 600 Ukrajinců, 150 Kubánců a 150 křesťanských Syřanů. Nevím , zda tam byli i občané Severní Koreje, ale o tom pochybuji. tam je přece rozvinutý socialismus a "vysoká" životní úroveň. Ale jinak platí, že i občan z této země si může požádat o azyl v ČR a jeho žádost bude projednána na základě azylového řízení.