ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2016 21:05:04 - Elissa

Váš názor

Dobrý den, pane senátore, zajímal by mne Váš čistě osobní názor na následující věci: Myslíte, že EU se podvolí Turecku a umožní jeho občanům bezvízový styk? Myslíte, že Česká Republika a s ní i Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko si udrží svou kulturu a nebude zaplavena islámskými migranty, jako je již dnes zaplaven Západ? (Rumunsko musím zmínit, ač nepatří do V4, je to země silně křesťanská /pravoslavná/ a neumím si představit, že by si tam mohl muslim rozložit ručník a začít se modlit, nedej Bože kázat něco proti původním obyvatelům, se zlou by se potázal). Nikoho jsme nevykořisťovali, neměli mocenské ambice ani nerozehráli válečné jatka v zemích, ze kterých přicházejí, bylo by fér, kdyby si následky nesly pouze ty země, které to způsobily. Takže, věříte, že se uchráníme před islámskou invazí a zásadní změnou kultury, prostředí a třeba i zákonů? Předem Vám děkuji za odpověď a držím palce ve Vaši práci, jste jeden z mála politiků co opravdu pracují pro "normální lidi". Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2016 15:42:50 - Jan Veleba

 Pokud se týká bezvízového styku Turecka se zeměmi EU, tak bych byl rád, kdyby se tomuto kroku zabránilo. Jestli se to podaří, tak to do značné míry záleží na tom, jak dlouho ještě vydrží na politické scéně, respektive bude u moci, Angela Merkelová. Pokud vydrží, tak to prosadí, chcete-li nadiktuje. Jsem ale optimista a myslím si, že její dny jsou sečteny a že bude šance expanzi Turecka zabránit.

Pokud se týká druhé otázky, tak tam jsem optimista a jsem dokonce přesvědčen, že to, co se děje v návaznosti na postup islámu v téměř všech zemích bývalé EU 15, tak v zemích, které uvádíte nikdy nebude. V této souvislosti je zajímavé, že v těchto zemích vládli komunisté, kterým se přisuzovalo a přisuzuje jenom to nejhorší, kdežto v západních zemích byla demokracie a podívejte se, kam to dovedli. Tím nesoudím, ale upozorňuji, že to stojí za úvahu. A ještě doplním. Jména jako Zeman, Fico, Orbán, Kaczinsky jsou zárukou, že se expanzi islámu ubráníme.