Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2016 9:19:06 - Orchidea41

Napadne Turecko Evropu pod vlajkou IS ?IS ma Syranu dost...

Napadne nás Turecko pod vlajkou IS či Deash ? Každý ví,že Turci jsou s IS za dobře.Turecko Evropu nás napadlo před desítky létání,jeho mocenské ambice jsou na vrcholu a nevidím jediný důvod,proč to Turecko neudělá zas.NATO lodě má také na "háku",nepustí ani pro let letadel přes území Turecka,jak jsme viděli,když chtěli ministři přiletět do Řecka a měli částečně mít přelet přes Turecko.Takže jaký přítel Evropy ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2016 9:45:26 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s tím, že existují historické konsekvence, ať již v době vlády Leopolda I. či za první světové války. Ale dnes je Turecko sekulární zemí, je členem Severoatlantické aliance a má zájem o vstup do EU. To, že zároveň jsou Turci proti emancipaci Kurdů má také svůj historický vývoj i současné události v teroristických útocích Kurdské strany pracujících. Zároveň je Turecko sunnitským státem, takže má své rivaly i v Iránu, Hizbaláhu či v prezidentu Asadovi. To jsou historické problémy, které se nyní opět staly jádrem bojů i vzniku ISIL. Nevím, ale nemám dostatek informací o tom, že by Turecko podporovalo bojovníky Daesh (ISIL). Množí se rozličné spekulace o "vzájemném" obchodu s ropou apod., ale tyto informace turecká strana popírá. Osobně musím odmítnout Vaše tvrzení, že Turecko je připraveno či hodlá napadnout Evropu. To, že se nelétá přes území Turecka je logické z bezpečnostních důvodů. Prootže v tom prostoru operaují bojové letouny mezinárodní kolaice či vojenské letouny RF. Podobně se nelétá přes východní Ukrajinu , Sýrii či Libyi. Nikdo nehovoří o nějakém "přátelství" mezi Tureckem a EU, ale prosím nehovořme ani o "nepřítelství". Turecko, tak jako EU či její jednotlivé státy si hájí své národní zájmy. To je prostě realita a záleží na dohodě. V současné migrační krizi bylo potřeba jednat s Tureckem. Bez této dohody by se příliv uprchlíků do evropy nezastavil. Uvidíme, jak se smlouva bude plnit. To ukáže čas.