Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2016 11:51:50 - Elissa

EU - Turecko

Dobrý den, myslíte, že bude dohoda ohledně vracení migrantů fungovat? Myslím ve smyslu, že odradí migranty k cestě do Řecka? Zatím to tak nevypadá. A dokážete si představit, jak bude probíhat odsun migrantů zpět do Turecka? Navíc mě celkem překvapuje, že o tom, kdo má nárok na azyl v EU nebo ne budou na řeckém území rozhodovat Turci. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/398210-dohoda-s-tureckem-zatim-nezabira-priliv-migrantu-do-recka-se-jeste-zvysil.html Co si o tom myslíte? Děkuji a přeji pěkný den, Eliška.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2016 8:57:17 - Ing. Antonín Seďa
Zda bude či nebude fungovat dohoda mezi EU a Tureckem ukáže čas, nicméně to, že je to jasný signál pro běžence a zejména pro převaděče je zřejmé, takže předpokládám, že se počet migrantů, když ne zastaví, tak alespoň výrazně sníží. V současné době ještě uprchlíci využili dobu před platností smlouvy. Odsun migrantů z Řecka bude probíhat, po ověření nároku na azyl, zřejmě trajekty. Ale přiznám se, že tyto detaily opravdu nevím. Ale o tom, kdo má či nemá nárok na azyl nebudou rozhodovat Turci, jak píšete, ale komise, složené ze zástupců Turecka, Řecka a zemí EU. Podobně tomu bude i na území Turecka. Opravdu bych si přál v zájmu bezpečnosti Evropy, aby se migrační vlna zastavila. Také přeji hezký den.