Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2016 23:02:27 - laco

Muslimská Evropa

I kdybychom nepočítali současnou migrační vlnu, tak již před ní existovaly odhady, že v západní Evropě budou mít muslimové většinu do 40 let. Takže v Německu, Francii, Británii, Belgii, Nizozemí a tak dále mohou časem nastavit muslimská pravidla a právo šária. Muslimové budou ovládat velké země EU a pak muslimské zásady mohou prosazovat i vůči nám. Není pro nás v ČR z tohoto důvodu tento problém hrozbou a není pro nás řešením vystoupit z EU a utvořit nějaké uskupení typu Rakousko-Česko - Slovensko- Uherska (případně Polska)?
Závěrem Vám chci poděkovat za Váš čas, který, jako jeden z mála politikům, věnujete na odpovědi položené čtenáři těchto webových stránek.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2016 9:14:06 - Ing. Antonín Seďa
Již jsem několikrát zaregistroval návrhy, že naši zemi před muslimy zachrání vystoupení z EU. Já si t nemyslím, ta jako si nemyslím, že se v zemích EU zavede právo šária či zvyky muslimů. Pokud vím, tak EU má 500 milionů obyvatel a muslimů je v nich několik milionů. Odhad 40 let či jiný je mylný, nicméně daný problém opravdu nechci zlehčovat. Problém je v tom, že platí ústavní pořádky a listiny základních práv a svobod a nelze považovat muslima, který získal státní občanství či se již narodil například v Německu, za jiného občana. Rozumím problémům v rámci nepovedené integrace muslimů do většinové společnosti, kde se zapomnělo, že je nutno je integrovat i společensky. Ale já osobně nesdílím obavy z nějaké islamizace Evropy, protože ta má své křesťanské a kulturní kořeny docela hluboko. Otázka budoucího "Rakouska-Uherska" je zajímavá a dokonce jsem četl řadu komentářů, jak by vypadala Evropa, pokud by se impérium po I. světové válce nerozpadlo. Nicméně si nemyslím, že by to byla nějaká spása a mám obavu z "čištění" států podle národnosti či vyznání. Tohle uplatňoval Adolf Hitler a další diktátoři. takto se Evropané a demokraté opravdu chovat nemohou. Ano, bezpečnostním hrozbám je nutno čelit, ale nikoli metodami, na kterých vznikla druhá světová válka. Ale já osobně podporuji vzájemnou spolupráci v rámci V4 a dokonce si dovedu představit tuto organizaci postupně rozšiřovat o další, nám spřízněné a spolupracující země.