Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 12:20:00 - vatínek

RE: Každá ideologie je nebezpečná

S tím, že "každá ideologie je nebezpečná", s vámi souhlasím, i když to zřejmě je z vaší strany jen překlep. Nepochopil jsem však, jak mám "odlišit islám jako náboženství a radikální islamismus jako ideologii". Můžete mi poradit, podle čeho je mám rozlišovat, když oboje vychází ze stejných ideologicky-náboženských textů? Jak mám rozpoznat radikálního muslima dříve, než na mne namíří kalašnikov?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2016 14:29:30 - Ing. Antonín Seďa
 Ne, opravdu to není překlep a stačí se podívat do historie, aby nám bylo jasné, jak ideologie působily proti svobodě a demokracii a zanechávaly za sebou mrtvé a zmrzačené. islám je náboženství a vychází z koránu. Islamismus vychází od vykladačů islámu, od těch umírněných až po ty, které označujeme za radikály a které hlásí boj proti všem bezvěrcům. Rozdíly sice existují i ve vztahu k proroku Mohameda, ale o tom psát nechci. Máte pravdu, že při pohledu na muslima nepoznáte, že se jedná o vraha či teroristu. Tak jako návštěvníci restaurace v Uherském Brodě nepoznali, že mají co dočinění s duševně chorým a budoucím vrahem. Chci pouze připomenout, že terorismus nevznikl v arabských zemích, ale vznikl ve Francii po roce 1789. A tak jako existují islámští teroristé, tak existují i teroristé křesťanští či levicoví extrémisté. Tak jako nelze stoprocentně zaručit a zajistit, že se nějaký teroristický útok nestane. To, co je třeba, je zajistit taková a já podotýkám preventivní opatření, která budou adekvátně na tyto hrozby reagovat. jsem rád, že naše vláda postupuje při svých rozhodnutích odpovědně a vědomím zajistit bezpečnost naším občanům.