Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 13:17:27 - David Střítezský

Bezpečnostní riziko

Dobrý den pane Seďo. Za prvé bych se chtěl zeptat, zda považujete stát Izrael za demokratický. Za druhé by mě zajímalo, proč neustále odmítáte názor, podle kterého migranti/uprchlíci (muslimové a arabové) představují nepřijatelné riziko, které není v zájmu naší vlasti podstupovat. Za třetí proč bagatelizujete nebezpečí zvýšeného počtu muslimů v Evropě, vždyť si snad každý soudný člověk dokáže dovodit, že až jich bude víc začnou si demokratickou cestou (volbami) prosazovat své zákony a zvyky (šária, zákaz odhalování ženám na veřejnosti apod.). Tato vlastizrádná politika musí skončit!! Prosím demagogicky netvrďte, že musíme takovým pomáhat na našem území. Nemusíme, pokud si tedy ještě budeme hrát na svrchovanost, to platí i v případě, pokud nám to EU, Usa.RF, OSN...tvrdí . Taková politika nás všechny uvrhuje do ohromných rizik. Snad budou lidé rozumní a u voleb pošlou ČSSD a podobné vítače "Nového světového pořádku" do opozice. S pozdravem David Střítezský.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2016 14:54:31 - Ing. Antonín Seďa
 Za prvé, nevkládejte mi do úst něco, co jsem nikdy neřekl. Pokud tvrdím, že je třeba pomáhat uprchlíkům, tak to prosím v zemích, kde trpí a nikoliv u nás. To poprvé. Za druhé, nikdy jsem netvrdil a netvrdím, že migrační krize nepředstavuje bezpečnostní riziko. naopak, vždy jsem to tvrdil a tvrdit budu. Problémem však je, že já rozlišuji mezi lidmi s náboženským vyznáním a těmi radikály, kteří naši či evropskou bezpečnost ohrožují. V tomto směru jsem nejen zodpovědný politik, ale i sociální demokrat. A nyní k Vašim otázkám. Ano, považuji Izrael za demokratický stát, který má svoji historii i současnost. O riziku v rámci migrace jsem již hovořil, pouze tvrdím, že ČR v současné době neohrožuje. Nebezpeční nebagatelizuji, ale rozlišuji. Zvýšení počtu muslimů v Evropě může být i bezpečnostním rizikem, ale pouze za předpokladu, že se nepodaří společensky integrovat muslimy do většinové společnosti. A to platí i pro nutnost dodržování zákonů a pravidel , která v zemích EU platí. K tomu máme represivní orgány, zejména orgány činné v trestním řízení. ČR i ostatní země EU jsou nezávislé a svrchované, protože platí jejich ústavní pořádek a jejich právní systém. Opravdu nevím, proč viníte vládní politiky ČR z toho, že "vrhají" , jak tvrdíte, naši zemi do ohromných rizik. Za první to není pravda, ale lež a za druhé mě to osobně uráží. Nový světový pořádek tady chtěli zavádět jiné diktatury, zejména hitlerovské Německo a stalinistický SSSR.