Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 14:50:01 - NEBOJimSA

teroristické útoky

Myslíte, že když skončí uprchlická krize, skoncuje se tak i s terorismem? Podle mě ne. Nemyslíte, že je tak třeba začít nějak jednat? Je evidentní, že všechny nynější postupy a rádoby řešení selhávají

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2016 15:08:00 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s Vaším názorem, že i když skončí migrační krize, že neskončí terorismus jako takový. Již jsem vysvětloval strategii radikálního islámu, přesunout "ohrožení" do západních zemí a tím omezit získané svobody a demokracii v Evropě. Nemyslím si, že boj proti terorismu a radikalismu je neúčinný. Problém je v tom, že každá akce si vyžádá a v případě těchto radikálů, neadekvátní a zastrašující reakci. Cílem je zastrašit občany EU. Já vidím dvě cesty k zesílení efektivity boje proti radikalismu a islamismu. Tím prvním jsou preventivní opatření zaměření přímo proti teroristickým buňkám. těmto opatřeními je posílení pravomocí bezpečnostních složek, posílení spolupráce zpravodajských služeb, zvýšení výdajů na obranu a bezpečnost apod. Tím druhým je opravdová integrace muslimské komunity v Evropě a rozvojová pomoc při stabilizaci bezpečnostní, ekonomické a sociální situace v krizových zemích. Bez této stability nemůže dojít k zastavení migrace, ani k mezinárodní spolupráci v boji proti příčinám radikalizace.