Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 18:59:47 - Sluníčko sedmitečné

Jsem pro odsun muslimů z Evropy....

Viděl jste video z Turecka? Náhodný výběr lidí a ptali se, co si myslí o nevěřících a křesťanech. Prý jsme zvěř a předhodili by nás Deash....to máme pěkné vyhlídky s takovými lidmi, že? Rádi by nás zabili....hm...Možná, že mezi křesťany jsou frustrovani a útočí, ale pak nepochopim když válčí sunniti proti šíitom, to není jen islámem, oni nenávidí i sami sebe......A pokud islám,který vidíme např. v Saudské Arábii, promiňte, tohle vyznávat v naší republice nechceme......kultura plná násilí...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2016 9:44:34 - Ing. Antonín Seďa
 Předně si musíte uvědomit obrovský rozsah rozličné propagandy, která má za cíl šířit strach a nenávist, a také odpor vůči EU či NATO. Terorismus obecně má za úkol děsit občany a podkopávat demokratické svobody. Takže video z tzv. Turecka jsem neviděl, ale jak znám turecké občany i historii Turecka, tak se obávám, že se opět jedná o podvrh. To ovšem neznamená, že není potřeba přijímat opatření k zajištění bezpečnosti občanů. Co se týká historicky založeného nepřátelství sunnitů a šíttů, pak je založena na výkladu odkazu Mohameda. Přiznám se, že pokud hodnotíme dějiny, pak by se také zdálo nelogickým třicetiletá válka, vedoucí k boji mezi katolíky a protestanty. KSA namísto ústavy má zavedeno práva šária. Jsem přesvědčen, že tak jako u nás má každý občan či turista zachovávat zákony a pravidla, pak i KSA vyžaduje jejich dodržování. Můžeme o tom pochybovat, můžeme to kritizovat, ale to je tak všechno. Prostě proto, že si to většina občanů dané země přeje. A opět musím říci, že je opravdu rozdíl mezi islámem, jako náboženstvím , a islamismem, což je ideologie založená na rozličném výkladu koránu. To, že v KSA je náboženstvím wahabismus, což je radikálně (z našeho pojetí) pojetí koránu (včetně fyzických trestů a poprav), je sice z pohledu demokratické Evropy nepochopitelné, ale musíme uznat, že i v řadě států je stále používán trest smrti. Píšete o kultuře plné násilí. Já si myslím, že videa z násilí, provozované bojovníky Daesh či teroristickými útoky má právě za cíl radikalizaci většinové západní společnosti proti muslimům. A to tak, aby se tato menšina začala cítit býti ohrožena a tím se bude i ona radikalizovat. Skákat na špek těmto islámským radikálům je stejné, jako je podporovat. To si uvědomují nejen bezpečnostní experti, ale i odborníci na islamismus a terorismus.