Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 22:40:39 - poldark

Dotaz

Pane Bartošku, v TV před vstupem do politiky jste prohlásil, že do ní vstupujete proto, že jste nedoceněný. To vaše prohlášení je dohledatelné. Jste tedy po svém vstupu do politiky už doceněný? Já o tom, po Vašem vystoupení v Máte slovo pochybuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2016 14:13:11 - Ing. Jan Bartošek
Dobrý den, do politiky jsem vstoupil (zcela v počátku) na její komunální úroveň a zkušenosti zde získané považuji za zcela zásadní předpoklad pro výkon politiky na jakýchkoli dalších úrovních. Komunální politika je výbornou školou a po jejím "absolvování" by se žádný efektivní politik neměl cítit nedoceněným, a nemyslím si, že jsem se tak tehdy cítil já. Nedoceněný politik podle mne do politiky nepatří, protože se chová (povětšinou) buď extremisticky nebo populisticky, a to pávě z důvodu, aby dosáhl docenění. Docenění dosáhnete až činy a ani tak nezáleží na vás, jako spíše na ocenění vaší osoby a vaší práce ze strany okolí. Takže já jsem rozhodně do politiky nevstupoval s cílem překonat svůj pocit nedoceněnosti, ale to neznamená, že se bráním dosáhnout docenění druhými. To ale není otázkou dnešního dne, to ukáže až více či méně blízká/vzdálená budoucnost. A pokud máte pocit, po shlédnutí zmiňovaného pořadu, že je čas na pochyby, máte na to právo. Já, a případně jiní další, můžeme mít na věc jiný názor nebo je to možná úhel pohledu a rozdílné vnímání definice (ne)doceněnosti...