PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2016 12:10:50 - Vlado Ohromný 7.

Lex Babiš

Myslíte si, že zákon o střetu zájmů je příčina k rozkolu v koalici? Proč? Podle mě je logické, že ministr nemůže řídit firmu. A jsem pro, aby do politiky chodili zkušení podnikatelé, ale mohou tak učinit až tehdy, když už se rozhodnout, že nechtějí podnikat a cil, je zaopatřený chtějí dělat něco jiného. Podle mě má Babiš jako polit dobře našlápnuto a je zaopatřený, takže i kdyby za několik let s politikou skončil, může si užívat zasloužený důchod. Když jde do politiky někdo mladší, nemá zas úspěšnou firmu a s jejím budováním může začít až skončí. Děkuji za vaše argumenty.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2016 12:37:47 - PhDr. Zdeněk Soukup
Příčinou LEX Babiš jsou blížící se volby a rostoucí preference ANO 2011. Jako ministr firmu teď rozhodně neřídí - na to má managemant. Po zvolení odstoupil z pozice předsedy představenstva Agrofertu. Dovedu si představit, že se ve firmě podílí na důležitých strategických rozhodnutích; nepřipustit to by bylo naivní. Zbavovat se firmy bych mu ale nedoporučoval. Politika je vrtkavá milenka. Navíc má AB odpovědnost za tisíce zaměstnanců. Naproti tomu si myslím, že přijmout jasná pravidla pro podnikatele, kteří na čas vstupují do politiky, je potřebné. Měla by platit pro politiku na všech úrovních.  Samotná účast lidí, kteří v životě něco dokázali, je v politice potřebná. Je to jeden ze základních principů hnutí ANO. A já ho podporuji.