Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2016 15:16:51 - Sluníčko sedmitečné

Islámské náboženství a jejich kultura odjakživa vedla válku s křižáky (nemuslimy)

Prosím Vás, netvrďte nám, že islám a islamismus je něco jiného. Kořeny teroru má islám v základech (Korán,Hadžísy,súry a jiné...). Pokud muslim nespáchal zatím teroristický čin, tak ho spáchá v budoucnu...jsou to časované bomby. A u nás? Stačí si poslechnout muslimy před pražskou mešitou, jak se smějí, jak to odnesli křižáci v Bruselu.........a to jejich prohlášení....hm...je divné, že mezi sebou řikají něco jiného....Tak nám prosím už nelžete! Turky také napadli ty mírumilovný muslimové, Španěli také, -francouze také....A víte proč? Kvůli jejich islámu, kdysi dávno byl v Evropě zakázán a všichni muslimové byli vyhnáni, je třeba to udělat zase........Otázka je, kdy se objeví opravdový politik, který chrání občany před ekonomickými zájmy.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2016 15:47:54 - Ing. Antonín Seďa
 Musím vás sdělit, že nelžu. Za prvé proto, že jsem slušně vychovaný. Za druhé proto, že jsem katolík. Za třetí, že to nemám zapotřebí. To, že se rozděluje islám a islamismus není výmysl můj, ale odborníků, včetně arabistů či profesorů z vysokých škol. Stačí si přečíst nějaké odborné články či vyjádření. Tak jako existují rozličné školy islamismu, jako náboženské ideologie. A to od těch umírněných, až po ty radikální, vyzývající džihád (svatou válku). Ano, historicky máte pravdu, protože Turky naši předci zastavili až před Vídní. Tak jako Maurové obsadili téměř polovinu Španělska apod. Na straně druhé to byli křižáci, kteří vedli "svatou válku" za osvobození Jeruzaléma, byli to katolíci, likvidující původní obyvatele Jižní i Severní Ameriky apod. Tak jako proběhla třicetiletá či sedmiletá válka přímo v Evropě, a to mezi katolíky a protestanty. Opravdu nevím, co říkají muslimové před mešitou v Brně, já tam opravdu nechodím. Četl jsem pouze veřejné prohlášení muslimské obce, které bylo pro mne jasně srozumitelné. Pokud hledáte politika, který je opravdový a který chrání občany před ekonomickými zájmy, tak se k tomu hlásím. Pro mne je normální, že hájím zájmy naší země a našich občanů, včetně zajištění bezpečnosti České republiky. Před pá minutami jsme měli společné zasedání Výboru pro bezpečnost a Výboru pro obranu s generálem P.Pavlem, šéfem Vojenského výboru NATO. Jsem rád, že se tohoto jednání zúčastnili jak koaliční, tak opoziční poslanci. Pevně věřím, že dostali jasné informace, které se týkaly současných bezpečnostních problémů světa. A také se ptali pana generála a dostali konkrétní a "nekorektní" odpovědi. Jeho odpovědi mě utvrdili v mém názoru, jak na migrační krizi a její řešení, tak na vztah EU a NATO či na další problematiky, týkající se obrany a bezpečnosti.