PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2016 17:19:48 - Elissa

Sněmovna

Dobrý den, pane poslanče, k čemu je, že se poslanecká sněmovna na něčem shodne, odhlasuje, že nesouhlasí s bezvízovým stykem pro Turecko, když vzápětí premiér Sobotka takové hlasování smete ze stolu ze slovy, že plané řeči nepotřebujeme? Je to ještě vláda lidu, nebo jedince, který rozhoduje proti sněmovně? Nějak této zastupitelské demokracii přestávám rozumět. Děkuji za Váš názor a přeji pěkné Velikonoce. Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2016 21:24:44 - PhDr. Zdeněk Soukup
Vyjádření premiéra Sobotky mě nemile překvapilo stejně, jako Vás. Nejsem právník a tak jsem celou záležitost probíral s poslanci s právním vzděláním z různých politických klubů. Vyšlo z toho, že pro vládu skutečně usnesení PS není závazné. Kde jsou proklamace pana Kalouska, že Sněmovna je suverén ... Zdá se, že parlamentní demokracie má své limity. Budu hledat způsob, jak artikulovat svůj postoj zřetelněji.Věřím, že to ve Sněmovně nebude volání žíznivého na poušti.