Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2016 21:55:56 - Milová

výjimky

Stále se hovoří,jak příchozí co chtějí žít u nás se musí seznámit s naší kulturou,histrorií atd. a přizpůsobit se. Jak mi pak vysvětlíte,že v zemi kde se snažíme i ke zvířatům chovat humánně se udělá výjimka a praktikuje se porážka halal (doporučuji těm co zamítli zákaz této porážky jí vidět),místo toho, aby se vysvětlilo,že už jsme v 21. století a platí u nás zákon proti týrání zvířat, tak se udělí výjimka. Druhý dotaz neni u nás zvykem sedět ve školách s jakoukoliv pokrývkou hlavy ale uděláme zase výjimku.(teď studentka zažalovala školu) Kolik výjimek mají Evropani v muslimských zemích ? Nemyslíte,že i toto přispívá k atmosféře jaká je ?Přistěhovalci sice chtějí žít v Evropě ale po svém a vděčnost také neni vidět.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2016 17:41:49 - Ing. Antonín Seďa
 Žijeme v demokratické společnosti a proto je nutno respektovat občanská práva. Nicméně jako kultivovaná země má i ČR svá pravidla a legislativu, kterou musejí dodržovat nejen Češi, Moravané a Slezané, ale i všichni, kteří u nás žijí či naši zemi navštěvují. A k tomu, aby se naše právo vymáhalo, slouží orgány činné v trestním řízení. Ano, v naší zemi existují i práva zvířat a zvířata by se neměla týrat. Nevím, zda je u nás výjimka pro náboženskou porážku, ale já osobně jakékoliv týrání zvířat odsuzuji a pokud bude nutno změnit v tomto směru zákon, tak tuto změnu podpořím. To, že si studentka stěžuje, beru spíše jako její právo na stížnost. Nicméně i tato studentka musí repsektovat zákony naší země i nastavená pravdila vzdělávacího systému. Existují totiž i vyspělé země, kde z důvodu potírání sociální nerovnosti nosí žáci stejné uniformy s doplňky. A to platí pro jednotlivé školy, od škol základních až po vysoké. Rozumím, že případ nošení šátku je poněkud jiná záležitost, ale i v tomto případě stojím na straně ředitelství školy a nikoliv na straně náboženské tolerance. Platí, že i naši občané musí tolerovat právo a zákony zemí, které jsou muslimské. Takže nevidím důvod, proč by naopak muslimové neměli tolerovat naše zvyky i kulturu.