PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2016 23:35:05 - Jaroslava Hraníková

Názor

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně pana Sobotky, který sdílí názor EU co se týká dohody s Tureckem. Každý rozumný člověk ví, že to nemůže fungovat. Proč názor pana Sobotky nelze přehlasovat? Většina lidí má názor, že pan Sobotka je natolik korektní k EU, že nehledí k názorům většiny obyvatel, za které byl zvolen. A já se ptám, proč ho neodvoláte dříve než bude pozdě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2016 6:34:52 - PhDr. Zdeněk Soukup

Nemyslím si, že pan Sobotka vnímá dohodu s Tureckem jinak, než Vy anebo já. Rovněž si nemyslím, že by chtěl ČR vědomě škodit. Podle mě má jenom jiný názor na to, jak situaci řešit - metodou zdlouhavých vyjednávání a ústupků. Nelze mu vytknout, že by nevedl aktivní diplomacii. Příklad - poslední jednání ve Francii. Sobotka lavíruje mezi jednáním s tradičními zeměmi EU a V4. Myslím si, že stojí za to dát ještě premiérovi šanci. Jeho rozhodování je sice na můj vkus trochu těžkopádné, je to ale pragmatický politik. Navrhujete odvolat premiéra. Nemyslím, že potřebujeme k migrační krizi ještě vnitropolitický chaos. Dávám přednost standardním řešením.  Už za rok a půl jsou volby.