Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2016 11:59:36 - laco

Přichází jaro do ČSSD

"Chtěl bych tímto vyjádřit souhlas s názorem pana Hoška. Na rozdíl od něho jsem stále ještě členem ČSSD a to od roku 1990.Musím ale bohužel říci, že i pro mne je tato strana díky své zahraniční politice naprosto nevolitelná. Považuji za velké selhání nás všech(členů ČSSD), že nedokážeme vygenerovat čestnější a statečnější představitele, než jakými jsou pánové Sobotka, Zaorálek, Dienstbier atd.Přesto neutíkám z boje a předpokládám, že po debaklu, který nás čeká v příštích volbách do poslanecké sněmovny se bude účtovat.Co se týká osoby pana Zaorálka, tak na něho mám názor, že se jedná o naprosto bezcharakterního člověka, sledujícího jen svůj osobní prospěch a svoji další kariéru někde ve strukturách EU.Je ovšem otázka, zda se jí dočká. Je totiž docela možné, že se do té doby EU zhroutí díky svému současnému vedení šílenců." Myslíte si, že s přicházejícím jarem se konečně začínají probouzet i členové ČSSD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2016 17:54:40 - Ing. Antonín Seďa
Jaro přichází, ale je otázkou zda do ČSSD. Ale nejprve bych chtěl poděkovat, že jako člen neutíkáte z boje. Otázka zahraniční politika byla vždy problémem, protože levicoví voliči reagují velmi emočně. Nicméně je nutno si uvědomit, že současná vláda, která má za zády pana prezidenta, dělá co může. Přitom za vlád pod vedením ČSSD jsme vstoupili do NATO i EU, současná vláda se chová zodpovědně pro zajištění bezpečnosti svých občanů, odmítla kvóty atd. Nicméně levicová a pravicová opozice, včetně populistů z řad Úsvitu, si téma migrace vzala za hlavní téma pro své politické zviditelnění. Dnes se již nikdo neptá, za jakých vlád se snížily výdaje na obranu a bezpečnost, za jakého prezidenta se pustili vězňové na svobodu a co způsobily škrty v sociálním a zdravotním systému. Osobně si nemyslím, že se EU zhroutí a také to není v našem národním zájmu. Nicméně je nutno mít v EU a v EK daleko více demokracie a je nutno EU reformovat. Prostě se ukazuje, že neo liberální politika ovládá i EK a EU. A ta není schopna řešit základní problémy občanů. Dnes jsem se dozvěděl, že členové ve Zlínském kraji při svém hlasování nepodpořili A.Gajdůškovou coby lídra krajské kandidátky. Osobně mě to mrzí, protože si Aleny vážím za její pracovitost. Ale ukazuje se, že členové ČSSD nejsou spokojeni s provedením vnitrostranické volby a zřejmě ani z rozličných nominací. Ale souhlasím, že bez aktivity řadových členů sociální demokracie se nepohneme. Nicméně bych zároveň varoval před populismem a jednoduchým řešením, které se snaží veřejnosti "vnutit" nezodpovědná opozice. A docela mě mrzí, že poněkud zanedbávají bezpečnost našich občanů před svým osobním zviditelněním. Vidím to nejen na plénu sněmovny, ale i při zasedání příslušných výborů, podvýborů či rozličných seminářů či kulatých stolů. Nelze pouze kritizovat. Chce to i navrhovat reálná řešení. A to se velmi často neděje.