Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2016 20:14:52 - venos

Iráčtí křesťané

Dobrý den, pane poslanče, obhajujete přijímání muslimských kvótových azylantů. Komu ještě chcete něco namlouvat u utlačovaných Syřanech a Iráčanech, když nyní i GEN 21 přiznává že valné části iráckých křesťanů se zde nelíbí a někteří chtějí dokonce zpět do Iráku. A to jsou křesťané, kteří mají vyšší předpoklady sžít se s námi a my s nimi. Jakého vděku se dočkáme od Vašich muslimských hostů, kteří jsou jak známo agresivnější, bezohlednější, atd. atd?
http://www.lidovky.cz/osm-krestanskych-uprchliku-se-vrati-z-brna-do-iraku-pry-se-jim-styska-po-domove-gcj-/zpravy-domov.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2016 7:18:37 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Předně bych chtěl odmítnout vaše tvrzení, že podporuji kvóty. To není pravda. Pravdou je, že ČR, jako vyspělá a solidární evropská země s vyspělou kulturou pomáhá a bude i nadále pomáhat lidem v nouzi. Pokud se týká konkrétního případu křesťanských uprchlíků, pak musím zdůraznit, že nevím, co nezisková organizace, která zajišťovala a zajišťuje pobyt uprchlíkům, naslibovala a zda splnila to, co naslibovala. Důvodem pro návrat je údajně stesk prarodičů po domově, což mohu pochopit. Pokud se totiž bezpečnostní situace v oblasti, kde žili zlepšila, pak pochopím, že se chtějí vrátit. Vždyť křesťané, ale i muslimové, žijí podle svých tradic v pospolitosti. Tento příklad bych neviděl negativně, ale naopak pozitivně v tom smyslu, že se budou uprchlíci postupně vracet po Sýrie a do Iráku. A to za předpokladu, že se tam stabilizuje bezpečnostní prostředí. A to je úkol pro mezinárodní společenství, aby poté těmto zemím pomohlo s rekonstrukcí země. Je to také cesta k úplnému zastavení přílivu migrantů do Evropské unie.