Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2016 8:39:38 - Ten vzadu

Solidarita

Dobrý den, v dotazu o 'importu islamistů' jste psal o jakési solidaritě, v rámci které ČR (tedy vláda s premiérem v čele) slíbila přijmout 1650, resp. 3000 osob. Když pominu, že na události, jako například v Paříži, stačili jedinci, tak bych rád věděl, co je to ta solidarita. S čím vlastně? Pokud si pamatuji dobře, tak celou tu migrační šílenost spustila německá kancléřka Angela Merkelová. Konzultovala své počínání s ostatními státy v EU? Pokud ano, pak by ČR solidární měla být, byť tedy na názor občanů se nikdy nikdo neptá, protože tu, jak dnes sdělil premiér Sobotka, máme v Praze Rádio Svobodná Evropa. Pokud se však nic z toho nestalo, nevidím jediný důvod, aby ČR a jakékoli další státy EU byly s Německem solidární. Vždyť ještě nedávno ta samá kancléřka říkala, jak Německo vše zvládá. Mimochodem bude si ČR po Německu nárokovat vyplacení peněz, které už na migrační vlnu vyplatilo a vyplatí? A pokud ne, proč jsou občané za své činy odpovědní, zatímco politikové ne? Děkuji za odpovědi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2016 20:04:07 - Ing. Antonín Seďa
 Já děkuji za dotazy. Nejprve k solidaritě. Jsem přesvědčen ,že solidaritu s velkým S máme všichni v sobě.Tím myslím solidaritu s uprchlíky ,kteří utíkají,aby si zachránili život. Také sociální demokracie má v programu zakódovanou solidaritu. A to s nemocnými, hendikepovanymi, méně bohatými apod. To je ta společenská solidarita,chcete-li, solidarita mezi lidmi a spoluobčany. A co se týká EU, kde jsme členy,pak je důležitá i solidarita mezi těmi bohatšími státy a těmi méně rozvinutými. Naše země nemusí být solidární s Německem ,ale měla by být solidární se zeměmi,které mají obrovské problémy s migranty . Třeba s Řeckem, Chorvatskem ,Slovinskem. Ale tato solidarita jde i mimo země EU,například do Turecka, Jordánska či Libanonu,kde jsou velké uprchlické tábory. Souhlasím s názorem,že to paní kancléřka nezvládla,tak jako to nezvládla EK. To ovšem neznamená ,že toto selhání nelze napravit. Škoda jen,že EU nepřijala od samého počátku opatření ,navrhovaná ČR a státy V4. Již bychom byli jinde a uprchlická krize by byla zažehnána či alespoň výrazně omezená. Přes víkend jsem v Paříži a jsem rád,že obyvatelé i návštěvníci tohoto krásného města žijí běžným životem. Pouze u rady budov a dopravních terminálů vidím více policistů a vojáků,kteří jim v hlídkování pomáhají.