Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2016 11:54:05 - Sluníčko sedmitečné

Islam a "teror" k nemuslimum je popsan v Hadisach...

Pane Seda, kdo říká,že islám znamená mír lze,neboť správne znění je příměří. Víte,že v islámu neexistuje pojem dobrý a zlý člověk ? Jen dobrý a špatný muslim a kafir-nemuslimove.V Hadisach a dalších spisechje přímo napsáno,jak se muslimové mají chovat k nemuslimum-napr.využívat je,zotrocit,převést na islam i pomocí násilí,zabíjet je,vest proti nim intenzivní teror jak psychicky,tak fyzicky..atd. Tak se nedivte,jak se muslimové chovají k nemuslimum a špatným muslimům.Jednají jen ve ve jménu islamu a není to žádný radikální,ale jen islám.Měl by jste si doplnit znalosti....A co teď?Pokud státy nezakazi islám,necháme si tu vzkvetat islám,který nás chce zotrocit ????V Koránu je napsáno,že země,kde je islám zakazan,musí muslimové tuto zemi opustit-to znamená,že islám povoluje zákaz islámu.Co vy na to????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2016 18:31:13 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za rozbor a rád si znalosti doplním . Nicméně citace z Koránu je to samé ,jako citovat z Bible,zejména ze Starého zákona. Já jsem měl a mám tu možnost  navštěvovat řadu zemí, kde žijí muslimové . A nejen oni. Mohu říci, že pokud se rodina chová a jedná v souladu s Koránem, tak je mírumilovná, drží rodinné tradice a nekoná zlo. V řadě muslimských zemí jsou i minoritní náboženství a pokud se k moci nedostanou ideologové, pak muslimové s nimi žijí v míru a v pohodě. Naopak historické problémy jsou mezi šíty a sunity. A když jsme u té  historie tak připomenu náboženské války a křivdy, které opět vzešly z náboženské netolerance a zášti. Ale souhlasím, že se i v současnosti vedou náboženské války či krvavé rozepře . A to nejen na Blízkém či Středním východě ,ale i v Africe. Ale také v Pákistánu , Bangladéši či Indii. Proto dělám a budu dělat rozdíl mezi náboženstvím a náboženskou ideologií, která se zneužívá k mocenským účelům . A přitom nehledí na lidská práva. Závěrem připomenu, že terorismus nevznikl z islámu, ale vznikl v průběhu Velké francouzské revoluce, jako násilný prostředek v mocenském boji. A tak jako my musíme respektovat viru a kulturní tradice v muslimských zemích, tak také muslimové musejí respektovat tradice naše. A platí to pořekadlo z pohádky, před nikým se neponižuj a na nikoho se nepovyšuj.