Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2016 7:48:51 - Vratislav Zapletal

práce ministra

Sobrý den, nedávno tu padl jeden dotaz, ohledně Vaší práce. vykroutil jste se z toho odkazem na stránky ministerstva kultury. Jenže tam o Vaší konkrétní práci není ani slovo. Takže si dovolím položit dotaz znovu a trochu jej upravím, abyste to nemohl jednoduše odbýt. "Pane ministře, jaká je konkrétně Vaše práce na ministerstvu vnitra a neschovávejte se prosím za práci Vašich podřízených." "Co jste udělal pro tuhle zemi jako ministr kultury!"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2016 23:11:12 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Zapletale,
nerozumím Vaší poznámce, že se schovávám za práci svých podřízených. Já se za ní neschovávám, já za ní odpovídám. Nesu přímou odpovědnost za práci zhruba 6,5 tisíce zaměstnanců našeho resortu, kteří pracují v 29 příspěvkových organizacích. Odpovídám za hospodaření se státními penězi v řádu několika miliard korun. Předkládám návrhy zákonů a jsem členem vlády této země, z čehož vyplývá řada povinností na vládě, ministerstvu i jeho příspěvkových organizacích a v obou komorách parlamentu. Jako ministr kultury jsem např. prosadil systémové financování české kinematografie, do poslanecké sněmovny poslal několik zákonů, naposledy návrh památkového zákona, poprvé od roku 1987. Zajistil jsem dosud nejvyšší hladinu financování našeho resortu v historii vůbec. Prosadil jsem zvýšení platů pro zaměstnance v resortu a usiluji o jejich další růst. Zajistil jsem úspěšné čerpání evropských fondů v řádu několika miliard korun a řadu dalších věcí.