Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2016 7:56:19 - Vratislav Zapletal

Církve a náboženské společnosti.

Pane ministře, díky jdné z Vašich odpovědí jsem si prošel stránky MK. To co jsem uviděl mě vyděsilo. Jako jeden z hlavních bodů je tam odkaz na Církve a náboženství. Jedním z bodů odporného podrazu na lidi v této zemi- církevních restitucí - mělo být to, že církve nebudou neustále otravovat a budou se starat samy o sebe, za nekřesťanské prachy o které jste okradli lidi v této zemi. Jenže opak je pravdou. Stále jsou církevní pijavice přisáté na vvládu, ministerstvo, rozpočet, nadace atd. Takže nejen, že se jim ládují nemovitosti a věci movité, nejen, že sejim cpou prachy horem dolem, ještě jim sype ministerstvo kultury. Podle mě jste zločinec pane ministře a zvažuji trestní oznámení na Vaši osobu. Podle mě jste jen církevní lobysta. a nyní ten dotaz: "Proč není provedená důsledná odluka církve od státu !!! "

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2016 23:00:27 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Zapletale,
oceňuji otevřenost, s níž vyjadřujete svůj názor. V textu vyslovujete pouze jedinou otázku na odluku církve od státu. Vzhledem k tomu, že tento model je přežilý a nefunkční, v ČR, stejně jako v ostatních evropských zemích, je praktikován tzv. kooperační model spolupráce mezi církvemi, náboženskými společnostmi a státem.