Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2016 12:28:25 - Ludmila J.

ÚSTAVA (ČR) vychází jen z vír křesťansko-židovských

Dobrý den pane poslanče, chci se zeptat, ÚSTAVA, kterou se řídí CŘ je Evropská, tím je namysli, že i víry, které jsou povoleny jsou Evropské-k tomu se vyjadřuje naše ÚSTAVA (ČR). Nikde v Ústavě nevidím a nikde není psáno, že jsou uznávány víry celého světa, jen ty, které vychází z křesťansko - židovské kultury-z dob napsání ÚSTAVY. Chcete my říci, že ÚSTAVA zahrnuje víry z celého světa? Takže i kanibalismus je povolen? A víte, kolik vír či kultovního náboženství je po celé Africe? Kanibalismus je také součást nějakého kmene, které uznává své náboženství a kanibalismus je jeho součástí...Kde je v ÚSTAVĚ napsáno, že se jedná o víry, které nepochází z křesťansko-židovské kultury, z Evropské kultury?? Když se psala ÚSTAVA, tak se z tohoto základu vycházelo....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 9:39:12 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s tím, že evropská civilizace je založena na křesťansko - židovských hodnotách i náboženství. Nicméně ani česká ústava, ani evropská ústava nezakazuje jiná náboženství. To, o čem hovořím já, je Listina základních práv a svobod, která je nedílnou součástí Ústavy ČR. A tato listina uznává mimo jiné náboženskou svobodu a vyznání každého občana. Kanibalismus dle mého názoru není náboženstvím tak, jak popisuje ústavní pořádek naší země, ale podléhá trestnímu právu, jako zločin a trestní čin. Souhlasím s názorem, že je třeba podporovat křesťanské tradice nejen v celé Evropě, ale zejména v naší zemi.