Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2016 11:50:34 - Elissa

Návštěva

Dobrý den, víte o tom něco? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Bystron-Merkelova-vydira-Cesko-migranty-429378 Proč se o tom nikde nemluvilo? A co vláda, ustoupila požadavkům Německa, navzdory přání vlastních občanů? Děkuji. Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 10:28:45 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale obávám se, že nemám dostatek informací k přesnějším odpovědím. Ano a tady souhlasím, že je s podivem, že návštěva spolkové zmocněnkyně pro migraci prošla bez většího povšimnutí médií. Nicméně já bych nehovořil o nějakém vydírání, protože každý týden existují rozličná diplomatická setkání, semináře či rozhovory, které se týkají migrace. ČR byla jedním z prvních zemí EU, která odmítla a stále odmítá povinné kvóty. To je těch (nevím zda 1500 uprchlíků, domnívám se, že jich má být 1650). Poslední příklad s 25 křesťanskými uoprchlíky z Iráku ukazuje, že povinné kvóty nefungují a fungovat nemohou. Nelze nutit běžence, aby si požádali o azyl tam a tam (pokud ovšem mají na tento azyl právní nárok). Takže já za návštěvou spolkové zmocněnkyně nevidím nic špatného, spíše to beru jako jistý "diplomatický" tlak na splnění těch odmítaných kvót, které EU přijala a to na vzdory naší vládě. Já plně podporuji stanovisko a pozici české vlády, že je připravena pro přijetí i většího počtu migrantů, ovšem za předpokladu, že si tyto migranty sama prověří a vybere. A tady vidím jádro pudla, protože německá vláda chce, abychom přijali počty kvót přímo z Německa, což jsou ovšem nikým neprověření uprchlíci. A to naše vláda odmítá a předpokládám, že bude odmítám i nadále. Já osobně považuji pro budoucí řešení migrační krize za problém změny v dublinském systému či zrušení či omezení Schengenu, o čemž nyní někteří politici EU diskutují. Obávám se totiž, že tyto změny mohou jít právě proti zájmům těch zemí, které povinné kvóty a různé přerozdělovací mechanismy odmítají.