Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 10:20:35 - M.Pošarová

Brusel by chtěl udělovat azyl bez rozhodnutí členských zemí

Dobrý den, co je pravdy na tom, že chce Brusel - EK udělovat azyl bez souhlasu členských zemí a pak je nám sem "dotlačit"? To je útok na stát a jeho svrchovanost. Nezlobte se na mě, ale Brusel se chová stejně hnusně, jako byl Hitler, také chtěl vládnout Evropě, teď se objevila místo Hitlera Merkelová, která má zájem vytvořit opět novou rasu-tentokrát smíšenou-svědčí o tom nechutné reklamy na "množení se s migranty". Nejsem zastáncem IS (nechci zde žádné muslimy a jejich zákony, kulturu, kterou označuji za barbarskou), ale přeji Evropskému parlamentu, aby je IS vyhodil do vzduchu i EK s jejím vedením....A co říkáte statistikám, že milióny muslimů v Evropě sympatizují s IS a terorismem???? No, jsem si jista, že i v ČR je takových sympatizantů několik tisíc(BIS psala o cca 1700 lidech).....skutečný počet se nedovíme, že?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 10:37:24 - Ing. Antonín Seďa
Předně, již jsem o tom psal v minulé odpovědi. ČR, tak jako řada jiných zemí, odmítla a stále odmítá přerozdělovací mechanismy a povinné kvóty. To je přesně ten problém, který nastiňujete. Protože jde nejen o svrchovanost země, ale i o bezpečnost našich občanů. Je totiž zodpovědností vlády a nikoliv EU či EK, aby bezpečnost svých občanů zajistila. Takže i já s obavou hledím na diskusi kolem možných změn dublinského systému či Schengenu.  Co se týká migrační krize, tak již dnes existují pozitivní zprávy, zejména o možné dohodě o budoucím uspořádání Líbye po porážce takzvaného IS. Totéž dnes v Sýrii, kdy Islámská nikým neunaná vláda podporuje vládu národní jednoty. Takže cestou k vyřešení migrační krize je bezpečnostní a řekl bych i politická, ekonomická  a sociální stabilita dnes rozvrácených států. Já osobně považuji varování a infromace zpravodajských služeb za důležitá. Proto je třeba navyšovat jejich pravomoce, schopnosti i fanancování. Atentáty v Bruselu a v Paříži ukazují, že informace o těchto teroristech zpravodajci měli, ale chobou byl nedostatek personálu na jejich sledování a také sdílení informací. Problém je v tom, že tito extrémisté a radikálové využívají všech možností, které jim demokracie dává. Takže je nutno si uvědomit, že lze přijímat preventivní opatření, ale ty úplné vyloučení teroristických útoků nezaručí. Mohu vás ujistit, že i naše zpravodajské služby se extrémismem zaobírají a preventivně konají.