Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 10:58:22 - loucny

azyl v rukou bruselu

Pokud se protlačí, že azyl bude udělovat brusel - a ono se to protlačí, třeba tím, že se stanoví strop pro migranty pro jednotlivý země, takže francie, kde je jich hodně, bude hlasovat pro, aby migranti šli do jiných zemí eu, kde ještě nejsou, a francii se tak ulevilo - budete podporovat okamžité vystoupení z eu i bez referenda - prosím jasnou opdověd ano/ne?Na to stačí snad 101 hlasů?Jestliže ne, pak tu budou statisíce migrantů, obrovská kriminalita, mrtví, znásilnění apod....to si snad nechcete vzít na svědomí?Byl byste za to spoluzodpovědný stejně jako 125 poslanců a 54 senátorů, co hlasovalo pro lis.smlouvu, kde se tyto pravomoce e poskytly.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 11:28:23 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Problém je v tom, že povinné kvóty, jak píšete Brusel již protlačil. Teď se jedná o to, že chtějí nastavit trvalé přerozdělovací mechanismy. Takže já osobně jsem proti, protože to jde nejen proti svrchovanosti země, ale také proti bezpečnostním zájmům našich občanů. To, že se chystají nějaké změny v dublinských dohodách i v schengenském systému je zřejmé, tak jako je jasné, že systém povinných kvót nefunguje a fungovat nebude. Oosbně si myslím, že o případném vystoupení z Evropské unie by neměli rozhodovat poslanci PSP ČR, ale občané v referendu. Protože takto se realizoval i vstup naší země do EU. Závěrem chci dodat, že jak česká vláda, tak český parlament je proti nejen povinným kvótám, ale i proti přerozdělovacím mechanismům. A byl bych rád, aby jste nestrašil občany přílivem statisíců migrantů do naší země a nevyhrožoval spoluodpovědností pouze proto, že jsem podpořil Lisabonskou smlouvu. Nelze z ní vypíchnout pouze negativa, ale je nutno vidět i pozitova, které z ní vzešly. A vůbec bych nespojoval řešení migrační krize s touto smlouvou. Ta tuto situaci s migrační vlnou neřešila a dnes se ukazuje, že vlastně ani řešit neumí. Já se spíše obávám možných změn v dublinských dohodách či v schengenském systému, o kterých dnes diskutují někteří představitelé členských zemí EU.