Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 11:34:19 - Svatopluk Král

Daňové ráje

Kde-z čeho tyto země získávají peníze, když ne z daní? PS: Vím, že nejste ekonom, ale máte zájem o občany, tak se nezlobte pokud je dotaz mimo vaši kompetenci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 17:35:37 - Ing. Antonín Seďa
 Podle mého názorů i získaných informací záleží na konkrétní zemi. U těch evropských existují klasické daňové systémy,zejména z daní fyzických osob, spotřebních daní DPH. U právnických osob jsou tyto daně nižší než u sousedních zemí. Pak platí ,že jsou sice menší daně nižší,ale o to větší objemy peněz před zdaněním. U klasických daňových rájů se používají poplatky k registraci firem a pak každoroční poplatek pro stát. A opět platí,že menší zdanění z většího objemu se vyplatí. A to jak daňovému poplatníku ,tak státu,kde zdaňuje. Problém vidím nejen v morální či solidární rovině ,ale i v rovině trestní ,pokud cílem podnikatelé je ušetřit na daních či legalizovat výnosy z šedé ekonomiky nebo dokonce z trestné činností.