Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 12:05:25 - Elissa

Evropa v krizi

Dobrý den, píšete, že migrační krizi je nutno řešit zastavením konfliktů v zemích ze kterých přicházejí a zlepšení životní úrovně v těchto zemích. Nebudu hovořit o tom, že Sýrie byla velmi prosperující země, než-li se USA zachtělo svrhnout Assada. Je to takový jejich způsob, zajistí "opozici", vyzbrojí ji a pak zemi uvrhnou do chaosu a bídy. Viz třeba také Ukrajina. Spíš bych ráda zmínila, že nevěřím, že Vámi navrhované migraci zmírní. V Sýrii a dalších zemích je mnoho bezpečných míst (určitě alespoň tak, jak je dnes bezpečno v Bruselu nebo Paříži). Jsem přesvědčena, že migranti jsou do Evropy hnány falešnými sliby převaděčů a neziskovek financovaných převážně G. Sorosem a to vše s cílem rozvrátit Evropu. Jak ekonomicky, sociálně, bezpečnostně a uvést ji na práh občanské války. Komu to prospěje? Jistě krachující USA, nadnárodním korporacím, které nám protlačí TTIP smlouvu, oligarchům co se bojí propadu dolaru s kterým by ztratili svoje nashromážděné astronomické jmění.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2016 9:43:10 - Ing. Antonín Seďa
 Mohu souhlasit pouze částečně. Zajisté mají na migrační krizi podíl převaděči a jejich napojená mafie nebo i řada neziskových organizací. Dnes jsem se z teletextu dozvěděl, že na výběru uprchlíků z Iráku se podílel i jeden Iráčan, blízký to dnes spolupracovník Úsvitu národní koalice a pana Konvičky z Bloku proti islámu. Takže je otázkou, k čemu to vše slouží a komu ku prospěchu. Ale já si stojím za svým a to bez ohledu na minulost a na důvody, které přispěly či se staly iniciátory bezpečnostních problémů či rozpadu zemí. Bez zajištění bezpečnosti a bez mezinárodní pomoci Sýrii, Libyii či Iráku nedojde k politické, sociální a ekonomické stabilitě. A tudíž nemůže z dlouhodobého hlediska dojít k zastavení migrace. Těch vlivů na současnou migrační vlnu je daleko více a opravdu záleží na situaci v jednotlivých zemích. Jsou to nejen bezpečnostní či ekonomické důvody, ale i důvody náboženské či nedostatek potravin či vody. Co se týká Evropy, tak si nemyslím, že je v krizi. Evropě se daří jak ekonomicky, tak společensky. Ale souhlasím, že existuje jistá nerovnováha mezi bohatým severem a chudým jihem, že existuje konkurenční boj na světovém trhu mezi USA a EU, že jsou tady velké ambice Číny a RF a zemí BRICS. Problém vidím, tak jako vy ve smlouvě TTIP, ale i v informacích v kauze Panama Papers. Prostě lidé by se měli více zajímat, co jejich politici a také podnikatelé činí. Zda jsou či nejsou solidární s celou společností.