Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 12:40:58 - foxi

dluh ČSSD

Nemůže se stát, že strana bude chtít dluh umořit i tím, že vám sáhne na vaše peníze? Nevím zda to jde, ale u nás je všechno možné. A nebo se na zaplacení dluhu hodláte podílet dobrovolně, jako třeba pan Hašek? A na závěr bych se chtěl zeptat, zda souhlasíte s kolegou Škromachem: http://www.novinky.cz/domaci/399609-horsi-nez-lichva-smlouvu-s-altnerem-bychom-neschvalili-tvrdi-skromach-i-buzkova.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2016 10:00:01 - Ing. Antonín Seďa
 Začnu od konce. Dluh ČSSD bych rozdělil na dvě části. Ten 200 milionový za předvolební kampaň v roce 2010 a ten z důvodu rozhodnutí soudu v kauze Altner ve výši 337 milionu korun. Podle mého názoru jde odpovědnost za vedením ČSSD a to nikoliv pouze o předsedy ČSSD. V případě Lidového domu šlo přece od samého počátku po obnovení sociální demokracie o boj s pravicovou vládou, která toto vlastnictví zpochybňovala. Takže celý ten spor byl zaměřen na "ekonomickou" likvidaci ČSSD a obávám se, že bezprecedentní rozhodnutí soudu v tomto boji pokračuje. Vždyť jedna věc je smlouva a její plnění a druhou věcí je vlastní průběh celého soudního řízení, kde nemalou měrou se podílel stát přes justici a pan Altner svými odvoláními. O nemorálním navýšení odměny raději nebudu ani hovořit. Teď si ČSSD bere úvěr na uhrazení rozhodnutí soudu a bude muset šetřit, což se mimo jiné odrazí i na volbách a jejich výsledku. Předsednictvo strany přijalo řadu opatření, které by každoročně měly ušetřit 55 milionů korun. Je nutné připomenout, že teď deset let budou volby každý rok, takže ČSSD to velmi zasáhne. Na straně druhé je nutné se vrátit k větší aktivitě členské základny a více zapojit rozum než peníze do předvolebních kampaní. Na poslanský plat nelze sáhnout, nicméně ÚVV ČSSD může rozhodnout o mimořádném příspěvku či nějaké dobrovolnosti, například daru. To, že členové sociální demokracie budou se stranou solidární je zřejmé, nicméně se zároveň ptají na osobní zodpovědnost funkcionářů ČSSD, A to je dle mého názoru správné. Nelze požadovat solidaritu a zároveň se nepřihlásit k osobní zodpovědnosti.