Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 18:23:13 - loucny

mýlíte se hodně

Podporou lis. smlouvy jste podpořil, že o azylu může rozhodovat eu kvalifikovanou většinou, tedy proti naší vůli....tedy pokud nepodpoříte referendum o eu a zároven se schválí azyl v bruselu, tak tím podporujete migranty do čr, to je naprosto jednoznačné...navíc tím pošlapáváte demokracii, že nechcete lidem dát možnost se rozhodnout, zda v eu chtějí zůstat nebo ne...obecně jestli se lidi rozhodnou špatně, sami si ponesou důsledky...to je jak v orwelovi, kde prasátka říkají ostatním zvířátkům: Ale my to děláme pro vás, vy byste se mohli špatně rozhodnout a mohl by se vrátit pan jones...já mám čr rád, ale nehodláme se nechat zabít...už dost, že politici způsobili obrovský dluh, omezují svobody, kde se dá...ale tohle by byla poslední kapka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2016 10:13:04 - Ing. Antonín Seďa
 Musím se důrazně ohradit. Nevím, kde jste byl v listopadu 1989 a co jste dělal, ale já jsem se ihned zapojil do činnosti ČSSD. A to v době, kdy se to nehodilo. Namísto podnikání jsem odváděl a stále odvádím velké množství práce pro společnost i spoluobčany. To za prvé. Za druhé, Lisabonská smlouva byla nutnost protože jinak by EU vůbec nefungovala. Uvědomte si, že na rozdíl od jedné vlády, která rozhoduje ihned, je v EU nutný koncensus většiny a ta se hledá velmi těžce. Takže nejen povinné kvóty jsou problémem, ale podle mého názoru daleko větším problémem je rychlost reakce na migrační krizi i zvolená řešení, která vedla do slepé uličky. Prostě demokracie má svá pravidla a stojí hodně času i peněz, na rozdíl od autoritářských států. Nicméně velmi bych varoval před referendem o vystoupení z EU, protože ty dopady by byly pro české občany katastrofální. A je zajímavé, že občané rádi využívají vymožeností a možností, které máme z našeho členství v EU, ale to, co se nehodí ihned kritizují. ČR je také EU a proto je důležitá aktivita v tomto orgánu. Máme členku EK, máme europoslance, máme úředníky v EK i EU, stále probíhají diplomatická jednání. Vláda a předpokládám, že i parlament ČR odmítá návrhy budoucího řešení evropské azylové politiky a to je jen dobře. Prosím nestraště občany něčím, co nehrozí a nebude. Nejsem a nebudu populista, který pouze kritizuje a nenavrhuje řešení. Ploty kolem našich hranic nic nevyřeší a mimochodem ty jsme tady již zažili a mně se po nich opravdu nestýská. Kdyby nebylo EU, tak tu máme daleko více zlodějin a zlodějů, naše legislativa by totiž neodpovídala zavedených demokraciím, nebyl by růst životní úrovně i růst konkurenceschopnosti. Ano, a tady souhlasím, naše země musí vystupovat svrchovaně a nebojácně, a to nejen v rámci EU, ale i v rámci dohod s USA, RF či Čínou. Jsme stále ještě demokratická země, takže se podle toho prosím chovejme. A co se týká obrovského dluhu, pak ten se dá opravdu snížit na minimum v průběhu několik let. Pak ovšem na to doplatí státní zaměstnanci, zdravotníci, učitelé, vojáci, policisté, sníží se dostupnost a kvalita veřejných služeb, což bude mít tvrdý dopad na všechny občany země. Pokud tohle chcete, pak volte radikály, ppulisty či pravici. Ta tuto politiku tady provozovala sedm let a všichni vidí, kam to dospělo.