Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2016 20:17:14 - venos

Nefunkční kvóty

Dobrý den, po té co vláda rozhodla ukončit přesidlovaní iráckých křesťanů, se v televizi někteří vládní činitelé kasali výroky, že projekt G21 dokazuje nesmyslnost a nefunkčnost kvót. Jedním dechem ale p. Herman dodal, že vláda je odhodlána kvóty splnit.
Není to absurdní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2016 13:52:42 - Ing. Antonín Seďa
 Není. Abychom je nemuseli splnit musel by evropský soudní dvůr ve Štrasburku rozhodnout o neplatnosti rozhodnutí EU (to je to původní rozhodnutí o cca 1650 uprchlících dle přerozdělovacího mechanismu, přijatého proti vůli ČR a zemí V4, kromě Polska). Nicméně tento poslední příklad uprchlíků z Iráku ukazuje opravdu na nesmyslnost kvót, protože jak chcete udržet "přidělené" migranty na svém území, když oni chtějí například do Německa. Ale na tuto skutečnost se upozorňovalo již v době původního rozhodnutí EK a EU. To, co je důležité je skutečnost, že si ČR bude sama vybírat a prověřovat "své" migranty a nikoliv to, že na výběr nebude mít vliv.