Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2016 13:12:44 - občan-tazatel

Délka soudního řízení

Dobrý den. Uděláte něco s délkou soudních procesů v ČR? Sám na tento problém upozorňuji opakovaně, evidentně jste si ale také museli nejprve zažít na vlastní kůži. A pokud odpovíte, budte konkrétní, jinak nemá smyl reagovat. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2016 14:18:33 - Ing. Antonín Seďa
 Reagovat má smysl vždy. Jsem rád, že jsem na vlsatní kůži (kromě kauzy Altner v rámci ČSSD) nezažil prodlužování soudních sporů. Nicméně jako poslanec jsem řešil řadu podání k ministerstvu spravedlnosti, týkající se tohoto problému. Nejsem odborník na právo a spravedlnost, ale troufám si tvrdit, že řešením je snížení jednoho odvolacího stupně či to, aby odvolací stupeň nevracel kauzu ke znovuprojednání, ale aby rozhodl. O tomto problému ví zejména ÚPV a ten se řadou změn zabývá. Ale připouštím, že existují rozličné názory i na tyto návrhy, které jsem uvedl. Proto změny by měla navrhnou vláda a nikoliv jednotlivý poslanec.