Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2016 14:01:33 - M.Pošarová

Kdyby bylo součástí Nacismu náboženství, nešlo by zakázat?

Dobrý den, reaguji na některé vaše příspěvky, že je náboženská svoboda atd...takže pokud by v případě Nacismu a páchaní zločinů ve jménu Nacismu bylo náboženství, bylo by to v pořádku? Je to stejné, jak s Islámem, jen následky budou ještě horší....Korán -Síry a Hadísy....(pravidla,zákony,kultura,způsob života). Víte, muslimové jsou někteří dobří, netvrdím, že ne, ale když oni mají strach z jiných muslimů, tak to je problém a pod tlakem se také zradikalizují ze strachu....Je to stejné jako o Nacistech, bál se jeden druhého. Myslím, že pro slušné muslimy by zákaz Islámu uvítali, bylo by to jejich osvobození...........

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2016 14:25:21 - Ing. Antonín Seďa
 Tady se zřejmě neshodneme, ale rozumím dotazu. Pokud by teoreticky byl nacismus a fašismus podepřen nějakou "náboženskou" ideologií, pak by zřejmě i tato ideologie byla zakázána. Nicméně islám je něco jiného a opravdu nelze paušalizovat. Problémem je, tak jako u jiných náboženství, ideologizace islámu. I ten islamismus může a má řadu podob. Od umírněného nacionalismu a podpory vyznavačů islámu, až po radikální islamismus, džihád či terorismus, který z této "svaté" války vzešel. Jistě jste si všiml, že náboženské obce ve FRancii či Belbii, ale i v jiných zemích, odsoudily teroristické útoky. Nemyslím si, že řešením pro vyznavače islámu by byl zákaz islámu. Řada věřících potřebuje ke svému životu víru a ta opravdu nemá s terirismem či svatou válkou nic společného. Ale rozumím strachu a obavě z teroristických útoků, které jsou především zaměřeny na svobodu a demokratické hodnoty našeho západního světa a naší křesťanské kultury.